Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив Порядок використання учасником індустріального парку вивільнених від оподаткування коштів

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 30 вересня 2022 року N 1095 затвердив Порядок використання учасником індустріального (промислового) парку вивільнених від оподаткування коштів на розвиток його діяльності в межах індустріального (промислового) парку.

Документом, зокрема, визначається сам термін «вивільнені кошти». Це сума податку на прибуток підприємств, що не сплачується до бюджету та залишається у розпорядженні платника податку - учасника індустріального парку та спрямовується на розвиток його діяльності на території (в межах) індустріального парку за напрямами, які затверджені цим порядком.

Використання вивільнених коштів повинне бути пов'язане з діяльністю учасника індустріального парку, що здійснюється згідно з умовами договору про здійснення господарської діяльності у межах індустріального парку, прибуток від якої звільняється від оподаткування.

Вивільнені кошти спрямовуються на розвиток діяльності учасника індустріального парку за такими напрямами:

  • створення чи переоснащення матеріально-технічної бази;

  • збільшення обсягу виробництва;

  • впровадження новітніх технологій.

Інформація про використання чи невикористання учасником індустріального парку суми вивільнених коштів у повному обсязі зазначається у податковій декларації з податку на прибуток підприємств за податковий (звітний) рік.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини