Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд погодив припинення дії угоди про уникнення подвійного оподаткування з білоруссю

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 4 жовтня схвалив законопроєкт про припинення дії Угоди між Урядом України і урядом республіки білорусь про уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків стосовно податків на доходи і майно. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Його прийняття дозволить припинити застосування норм, встановлених зазначеною Угодою, що сприятиме:

  • недопущенню поповнення бюджету країни, що сприяє агресору, шляхом надання Україною пільгових умов оподаткування для резидентів рб, що здійснюють діяльність в Україні. Після припинення дії Угоди до всіх доходів резидентів рб, одержаних з джерел в Україні, буде застосована загальна ставка оподаткування - 15%, встановлена Податковим кодексом, замість пільгової ставки, встановленої Угодою: 10% - на проценти;

  • недопущенню втрат бюджету України через зарахування податку, сплаченого в рб резидентами України, що здійснюють діяльність у рб;

  • звільненню України від взятих на себе зобов'язань щодо обміну інформацією з рб з податкових питань.

Ухвалення цього законопроєкту сприятиме прискоренню згортання економічних і фінансових зв'язків з рб, яка підтримує повномасштабну війну рф проти України.

Впевнись, що контрагент не співпрацює з рф та рб. Шукай детальне досьє компаній у LIGA360. Замов систему на спеціальних умовах прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини