Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада посилила відповідальність за незаконне використання номерних знаків транспортних засобів

Реклама

Верховна Рада на засіданні 6 жовтня ухвалила Закон, яким вносяться зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами (законопроєкт № 7365).

Метою законопроєкту є забезпечення належної ідентифікації транспортних засобів, що приймають участь у дорожньому русі та створення ефективного механізму відповідальності за порушення встановлених вимог, правил та порядку використання номерних знаків, запобігання виникненню корупційних ризиків у роботі територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ.

Ним передбачається доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення новою статтею 1213, якою встановлюється адміністративна відповідальність за незаконне використання номерних знаків транспортних засобів.

Крім того, частиною другою статті 1213 КУпАП встановлюється адміністративна відповідальність за керування або експлуатацію транспортного засобу із незаконно встановленими номерними знаками Збройних Сил, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації або дипломатичних представництв консульств та інших міжнародних організацій, які користуються повним та частковим імунітетом.

Змінами до Закону «Про дорожній рух» удосконалюється порядок виготовлення та обліку номерних знаків, а також створюється ефективний механізм запобігання корупційним ризикам в роботі територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ.

Прогнозується, що прийняття цього Закону сприятиме забезпеченню належної ідентифікації транспортних засобів, підвищенню рівня безпеки дорожнього руху, а також зменшенню аварійності на дорогах.

За матеріалами ВРУ.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини