Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укрзалізниця планує повністю змінити тарифну систему для вантажних перевезень

Реклама

Укрзалізниця пропонує повністю змінити систему тарифоутворення, яка діяла 25 років. Про це повідомив голова правління товариства Олександр Камишін під час засідання Експортного офісу при Укрзалізниці.

Метою запровадження змін є значне спрощення існуючих правил, повна відмова від чинного Збірника тарифів на перевезення вантажів, а також формування справедливих тарифів для всіх учасників ринку.

Так, пропонується скоротити кількість схем базових ставок з існуючих 29 до однієї. У наявній схемі враховувати лише відстань перевезення, масу вантажу, особливості перевезення та маршрутизацію. Також ініціатива пропонує скоротити кількість коефіцієнтів з існуючих 15 до одного.

Крім того, планується значно скоротити кількість додаткових зборів та окремих плат, які повинен сплачувати відправник. Замість 38 зборів, встановлених чинним Збірником, пропонується залишити всього 6. Окрему плату пропонується залишити лише за спеціальні перевезення та послуги з охорони.

Також Укрзалізниця пропонує вирівняти класи вантажних перевезень та встановити єдиний тариф на перевезення порожніх вагонів.

«Ці ініціативи ніяк не впливають на фінансові результати Укрзалізниці, але багато змінюють для вантажовласників. Після їх прийняття повністю зникне існуюча дискримінація частини виробників. Насправді все це - частина руху і компанії, і всієї країни до євроінтеграції», - зазначив Олександр Камишін.

Довідково

Діюча система тарифоутворення функціонує з 1997 року. Останні корективи до неї вносилися у 2008 році. Ця система багато років критикувалася відправниками вантажу через диспропорцію між тарифними класами та дискримінацію низки виробників.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини