Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано товарні знаки офшорної компанії російського олігарха на 2 млрд грн

Реклама

Суд наклав арешт на товарні знаки загальною вартістю понад 2 млрд грн, що належать кіпрській компанії. Ця офшорна компанія використовувалась українською фінансовою установою під час виведення активів за межі України. Про це інформує пресслужба БЕБ.

Так, детективи Бюро економічної безпеки викрили групу осіб, які через підконтрольні кіпрські компанії та приватний банк в Україні здійснювали злочинну діяльність з виведення активів банку під виглядом виплати роялті за використання торгових знаків.

Встановлено, що торгові знаки раніше належали материнському банку у російській федерації, а у 2021 році, з метою використання умов пільгового оподаткування були переоформлені на кіпрського нерезидента.

Український банк, його материнський банк у рф та офшорна компанія пов'язані між собою єдиними бенефіціарними власниками, серед яких відомий російський олігарх

Співробітникам БЕБ та Офісу Генерального прокурора також стало відомо, що за час, коли торгові знаки належали приватному банку з рф, за 3 роки їх використання український банк сплатив 1,4 млн грн. А вже після переоформлення прав на ці ж торгівельні знаки на офшорну компанію, величина ставки роялті для їх використання в Україні збільшилася у понад 1200 разів, що еквівалентно 16,4 млн доларів США. Менш ніж за рік використання цих знаків приватний банк в Україні сплатив на адресу кіпрського нерезидента понад 248 млн грн.

Колишнім голові та в. о. голови правління приватного банку в Україні інкримінуєтьмся умисне ухилення від сплати податку з доходу нерезидента на загальну суму 18,3 млн грн (ч.ч. 2, 3 ст. 212 КК України).

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до російської федерації чи Республіки Білорусь. Тепер відповідна позначка міститься у досьє компаній. Замовляй систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини