Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд пропонує розширити закон про "інвестнянь"

Реклама

Уряд подав до Верховної Ради законопроект, яким буде вдосконалено положення закону про «інвестиційних нянь». Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Попри війну, ми маємо одразу сім заявок від великих інвесторів, які зараз готові вкладати кошти, створювати нові робочі місця та експортні надходження», - підкреслив очільник Уряду.

Кабінет Міністрів України погодив відповідний проєкт, який буде відправлено на розгляд та прийняття Верховною Радою України.

Пропонується розширити сфери, у яких може реалізуватися інвестиційний проєкт зі значними інвестиціями, зокрема, додано:

  • діяльність у сфері інформації та електронних комунікацій,

  • операції з нерухомим майном,

  • операції у сфері виробництва енергоефективних будівельних матеріалів, кліматичного обладнання та обладнання систем опалення, вентиляції, кондиціонування, гарячого водопостачання.

Також пропонується зменшити розмір інвестицій до інвестпроєкту, для реалізації якого може надаватися державна підтримка. Якщо згідно чинних норм закону обсяг інвестицій має перевищувати суму, еквівалентну 20 млн євро, то проєктом змін пропонується зменшити її до 12 млн євро. Це дасть змогу долучатися до інвестування не лише великим підприємствам, а й середнім.

Інвесторам також буде надана можливість розпочати реалізацію проєкту до укладання спеціального інвестиційного договору та внести інвестиції на передпроєктні роботи (підготовка документації, купівля земельної ділянки тощо) в обсязі 25% від загального розміру значних інвестицій.

Окрім цього, законопроєкт встановлює  можливість та часові рамки для доопрацювання поданих інвестором документів та спеціального інвестдоговору.

За інформацію Мінекономіки

Читайте також: Що треба знати інвесторові про Закон про "інвестнянь"

Як топменеджерам ефективніше управляти компанією? Спробуйте корпоративне рішення LIGA360. Отримайте повноту інформації для захисту від правових ризиків, ненадійних партнерів та клієнтів, помилок у договірній роботі та репутаційних збитків. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини