Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна планує відновити велику приватизацію

Реклама

Новий Голова Фонду державного майна Рустем Умєров ініціює відновлення великої приватизації. Про це він розповів в інтерв'ю Forbes.

Основною метою ФМДУ на короткостроковий період Рустем Умєров назвав пошук ефективного власника шляхом реалізації активів малої та великої приватизації. «У найближчі три місяці 70% моєї роботи полягатиме в тому, щоб займатися приватизацією», - зазначив він.

Щодо стосуєтся великої приватизації, то, за словами Умєрова, спочатку відомство попередньо проаналізує ситуацію на великих державних підприємствах. Після цього Фонд держмайна планує обговорити з урядом, які з них можна виставити на продаж.

У ФДМ розглядають кілька варіантів залучення інвесторів, наприклад, виставити на приватизацію чи безпосередньо продати стратегічному інвестору.

Серед підприємств, які можна було б виставити на велику приватизацію, Рустем Умєров назвав Одеський припортовий завод, Об'єднану гірничо-хімічну компанію та Запорізький титано-магнієвий комбінат, додавши, що важливо добитися поновлення їхньої роботи.

На запитання щодо перегляду приватизації, що проводилась в попередні роки, новий голова ФДМ відповів: «Ні. Треба рухатися далі, не озираючись у минуле.»

Довідково

4 жовтня Кабмін передав понад 800 об'єктів держвласності загальною вартістю близько 45 млрд грн зі сфери уповноважених органів управління до сфери управління Фонду державного майна. Серед них будівельна компанія «Укрбуд», завод «Буревісник», «Конярство України», «Артемсіль» тощо.

Читайте також: Уряд змінив порядок передачі держпідприємств в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації;

Уряд погодив запуск малої приватизації з 1 вересня

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини