Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив порядок передачі держпідприємств в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації

Реклама

Кабінет Міністрів прискорив передачу державних підприємств в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації. З цією метою Урядом унесені зміни в порядок передачі єдиних (цілісних) майнових комплексів підприємств, установ, організацій, які не увійшли до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, та не належать до об'єктів, які необхідно залишити в державній власності, до сфери управління ФДМУ. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Документом передбачається, що ініціатива передачі таких об'єктів може належати не лише органам, які ними управляють, але й Кабінету Міністрів, Мінекономіки та Фонду держмайна.

Відповідні проєкти рішень Уряду розроблятиме Міністерство економіки, в триденний термін погоджуватиме їх з Мінфіном та Держстатом і протягом семи днів передаватиме на розгляд Кабміну.

У випадку, коли орган, який управляє активом, у встановлений строк не погодить пропозиції з передачі об'єкту, вони передаватимуться Уряду без його погодження.

«Об'єкт буде максимально швидко взятий Фондом держмайна в управління з подальшою його підготовкою до проведення відкритого та конкурентного аукціону. В результаті за відносно стислі терміни ми знайдемо для занедбаних непрацюючих активів приватних інвесторів», - зазначила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також: Змінено правила приватизації державного та комунального майна;

З 1 вересня в Україні планується масово запустити процес приватизації;

Фонд держмайна оголосив перші аукціони з приватизації за новими правилами.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини