Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрито схему ухилення від сплати податків тютюновою компанією на 18,5 млн грн

Реклама

Бюро економічної безпеки викрило службових осіб товариства, що діє у сфері виготовлення тютюну та тютюнових виробів в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Слідством встановлено, що у період 2020-2022 років працівники суб'єкта господарської діяльності здійснювали продаж тютюнових виробів власного виробництва за готівкові кошти, без відображення таких операцій в податковій та фінансовій звітності.

У результаті ухилення від сплати акцизного податку та податку на додану вартість підприємство завдало державі збитків на загальну суму понад 18,5 млн грн.

Співробітники БЕБ, за результатами санкціонованих обшуків, проведеними у складських приміщеннях в Одеській області, виявили та вилучили картонні упаковки для сигарет відомих торгових марок - 10 палет, папір для виробництва цигарок в рулонах - 2 палети, картонні коробки з речовиною, схожою на тютюн - 250 ящиків. Загальна вага вилучених товарно матеріальних цінностей становить близько 38 тонн (понад 20 тонн тютюну).

Орієнтовна вартість вилученого становить понад 10 млн грн. Виявлені та вилучені товарно-матеріальні цінності визнано речовими доказами.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ознаками правопорушень, передбачених ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини