Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Альфа-банк планують націоналізувати

Реклама

Народна депутатка Роксолана Підласа у інтерв'ю TELEGRAF розповіла про подальшу долю «Альфа-банка», який належить російським олігархам Михайлу Фрідману та Петру Авену.

За її словами Альфа-банк буде націоналізований. Саме під націоналізацію цього банка розроблений законопроєкт № 8069.

«Він розроблений саме під Альфа-банк і передбачає викуп його акцій з боку держави за одну гривню. Процедура така: Нацбанк формально визнає його неплатоспроможним, потім докапіталізовує, після чого відбувається націоналізація. Процес схожий на націоналізацію Приватбанку в 2016 році. Це не означає що банк перестане працювати. Він достатньо стабільний. Держава не буде виводити його з ринку», - зазначила Роксолана Підласа.

Довідково:

06 жовтня Верховна Рада ухвалила Закон № 2643-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо особливостей виведення з ринку системно важливого банку в умовах воєнного стану» (законопроєкт № 8069). Законом створений механізм для вирішення потенційно можливих в умовах війни кризових ситуацій із системно важливими банками з пріоритетом максимального забезпечення інтересів держави і клієнтів цих банків. 

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини