Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повідомлено про підозру службовим особам компанії, які не сплатили 22,6 млн грн податків

Реклама

Директору та головному бухгалтеру приватного акціонерного товариства, яке займається розробкою корисних копалин, повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. Про це повідомляє пресслужба Бюро економічної безпеки.

Так, працівники БЕБ у ході розслідування викрили службових осіб ПАТ, які протягом 2020 - 2021 років порушували порядок ведення бухгалтерського обліку та складання податкової звітності.

Встановлено, що з метою здійснення господарської діяльності - розробки корисних копалин, товариство орендувало у райдержадміністрації земельні ділянки, що відносяться до ділянок державної і комунальної власності. З метою ухилення від сплати податків, порушники умисно занизили розмір орендної плати за земельні ділянки. Такі дії службових осіб компанії призвели до фактичного ненадходження до бюджету у сумі 22,6 млн гривень.

Досудове розслідування здійснюється за ознаками правопорушень передбачених ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення); ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків у великих розмірах) КК України.

Керуй бізнесом на 360! Рішення LIGA360 допоможе оцінити бізнес-зв'язки, миттєво отримувати інформацію про зміни воєнного стану, моніторити свою ділову репутацію та знаходити відповіді на щоденні виклики. Замов LIGA360 для керівника прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини