Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна відновлює членство в Міжнародній організації виноградарства та виноробства

Реклама

Україна відновлює членство в Міжнародній організації виноградарства та виноробства, до якої входила з 1997 по 2008 роки. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Статус членства буде автоматично поновлено 30 жовтня 2022 року. Офіційно про це оголосять 4 листопада 2022 року під час щорічних зборів організації. Україна стане 49-ю державою-учасницею МОВВ.

Участь в МОВВ на правах постійного членства дозволить українським спеціалістам виноробної галузі активніше брати участь у роботі експертів, підкомісій і комісій організації щодо розробки нормативної документації, а також надасть можливість використовувати офіційні стандарти та правила у міжнародній торгівлі винами та виноматеріалами.

Довідково:

Міжнародна організація винограду та виноробства створена 2001 року. Вона стала спадкоємицею Міжнародного бюро винограду та вина, яке існувало з 1924 року. Цілями та завданнями МОВВ є захист інтересів виноробної галузі та створення сприятливих ринкових умов, гармонізація та відповідність методів аналізу, боротьба з шахрайством та недобросовісною конкуренцією на ринку.

За інформацією Держстату станом на 01.01.2022 загальна площа виноградних насаджень по всіх категоріях господарств становила 34,0 тис. га, валовий збір - 257,5 тис. тонн.

Загалом, в Україні налічується 144 виноробних підприємства (з них 29 малих виробників виноробної продукції).

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини