Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Директору будівельної компанії та колишній чиновниці Міноборони повідомлено про підозру у розтраті 18 млн грн при будівництві житла для військових

Реклама

НАБУ та САП викрили схему з розкрадання коштів у розмірі 18,66 млн. грн, виділених на купівлю житла для військових. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Слідством встановлено, що т.в.о. директора департаменту капітального будівництва МОУ разом із спільником створили умови для перерахування навесні 2015 року понад 18,66 млн грн компанії-забудовниці за нібито готові для вселення військовослужбовців та їхніх родин 96 квартир у будинку в Києво-Святошинському районі Київської області.

Однак, як з'ясувалось, сам будинок та оселі в ньому на той момент, були недобудовані, не мали внутрішнього оздоблення, а також всіх підведених комунікацій, що робило їх непридатними для життя.

Очільниця департаменту Міністерства оборони фактично підробила необхідні для перерахунку коштів документи, внісши недостовірні відомості про стан готовності житла.

Ініціатором схеми НАБУ і САП вважають посадовця МОУ, директора компанії-забудовниці - її співучасником. Зокрема, він подав до Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області декларацію про готовність об'єкта до експлуатації, хоча будівництво на той момент не було завершено. Це сприяло вчиненню злочину.

Розслідування цих фактів розпочала восени 2015 року Головна військова прокуратура, яка, попри наявність економічної експертизи, що підтвердила збитки державі, в жовтні 2017 року закрила справу.

За наступні три роки житло в належний стан не привели, тому влітку 2020 року до НАБУ звернулося Міноборони. Детективи НАБУ дослідили тему, виявили ознаки злочину та відновили справу.

31 жовтня 2022 року колишню чиновницю Міністерства оборони та її спільника - директора компанії-забудовниці повідомлено про підозру у розтраті державних коштів, виділених на купівлю житла для військових. Дії обох осіб кваліфікували за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Не пропустіть жодної важливої зміни ваших партнерів та конкурентів. Налаштуйте розширений моніторинг на ІТ-платформі LIGA360, та отримуйте сповіщення про зміни ЄДР, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Замовте презентацію LIGA360 для керівників, юристів та служби безпеки прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини