Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні планують запровадити штрафи за порушення правил експлуатації безпілотників

Реклама

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 8186 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, яким пропонується встановити адміністративну відповідальність за порушення порядку та правил використання повітряного простору експлуатантами безпілотних повітряних суден, а саме доповнити статтю 11 новими частинами шостою та сьомою.

Так, за порушення порядку та правил використання повітряного простору України при експлуатації БВС, а так само внесення змін у конструкцію БВС та/або обладнання для дистанційного керування ним, спрямованих на приховування інформації про місцезнаходження БВС або його переміщення у повітряному просторі України під час польоту, створення радіоперешкод польотам БВС правоохоронних органів при забезпеченні громадського порядку та безпеки, протидії правопорушенням, охороні прав і свобод людини, накладатиметься штраф у розмірі від 60 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1020 грн до 6800 грн).

Повторне протягом року вчинення будь-якого із зазначених порушень передбачатиме штраф у розмірі від 400 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6800 до 8500 грн) з конфіскацією безпілотника.

Крім того, законопроєктом передбачається розширення повноважень Національної поліції та Державної прикордонної служби щодо притягнення правопорушників до такої відповідальності.

Прогнозується, що прийняття цього законопроєкту вплине на експлуатантів БПС, що підвищить безпеку польотів повітряних суден, дозволить покращити рівень внутрішньої безпеки в межах кордонів держави, підвищити рівень захищеності громадян, державного і приватного майна.

Воєнний стан потребує особливої уваги керівників при ухваленні рішень. Забезпечте себе надійною та перевіреною інформацією з LIGA360:Керівник. Аналітика й економічні новини, моніторинг законодавства, зміни в умовах воєнного стану. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини