Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАКС заочно заарештував ексголову правління VAB банку, що підозрюється у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту

Реклама

Апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу прокурора САП та обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові правління VAB Банку, який є підозрюваним у справі щодо заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту та перебуває у розшуку. Про це інформує пресслужба САП.

Після його затримання та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

«У жовтні 2014 року віднесений до категорії проблемних банків VAB Банк звернувся до Національного Банку України щодо надання стабілізаційного кредиту під заставу нерухомого майна, вартість якого була завищена майже в 25 разів. Попри відсутність необхідних документів, правління Нацбанку все ж пристало на пропозицію і незаконно виплатило 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту. Ці кошти так і не були повернуті», - йдеться у повідомленні.

У листопаді 2019 року детективи НАБУ повідомили про підозру 8 колишнім та чинним службовим особам Національного банку України, VAB банку та службовцям приватного сектору, причетним до реалізації цієї злочинної схеми, серед них - колишній голова правління VAB Банку.

Не пропустіть жодної важливої зміни ваших партнерів та конкурентів. Налаштуйте розширений моніторинг на ІТ-платформі LIGA:360, та отримуйте сповіщення про зміни ЄДР, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Замовте презентацію LIGA:360 для керівників, юристів та служби безпеки прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини