Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страхування воєнних ризиків планують поширити не тільки на іноземних, а й на українських інвесторів

Реклама

В перемовинах з партнерами щодо страхування воєнних ризиків Україна домовляється щоб проєкти поширювалися як на іноземних, так і на українських інвесторів. Про це заявила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі.

«Коли ми кажемо про страхування воєнних ризиків, то ми хочемо щоб воно було поширене й на українського інвестора. Тобто мова йде про те, що, якщо український інвестор хоче вкладати під час війни, то він повинен мати можливість це зробити і мати відповідне страхування ризиків», - зазначила Юлія Свириденко.

Вона повідомила, що вже досягнуто домовленості страхування військових ризиків на суму $30 млн з агенцією MIGA, що належить до групи Світового банку. Придбавши поліс страхування, інвестори зможуть отримати до 90% відшкодування своїх потенційних збитків. На наступний рік Україна планує мобілізувати на проєкт з MIGA до $1 млрд. Детальніше про це читайте за посиланням.

Також тривають перемовини з DFC, яка готова кредитувати український бізнес на суму до $1 млрд. Підтримка може здійснюватися як у формі прямого кредитування, так і страхування кредитного ризику позичальника.

Крім того, Кабмін веде відповідні перемовини з експортно-кредитними агентствами країн G7.

За словами Юлії Свириденко, вирішення питання страхування активізує процес залучення інвестицій. Вона додала, що вже сьогодні інтерес інвесторів до України значний, зафіксовано понад 400 інвестиційних запитів на платформі Advantage Ukraine, як від потенційних інвесторів, так і пропозицій проєктів у різних галузях.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини