Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гірничо-збагачувальні комбінати Костянтина Жеваго підозрюються в ухиленні від сплати понад 10 млрд грн податків

Реклама

Бюро економічної безпеки викрило гірничо-збагачувальні комбінати одного з олігархів в ухилення від сплати 10 млрд грн податків. Про це інформує пресслужба БЕБ.

Наразі проводяться слідчі дії, обшуки в адміністративних та офісних будівлях 2 гірничо-збагачувальних комбінатів, які здійснюють первинну переробку корисних копалин.

«Ці ГЗК та ще десяток товариств належать до групи пов'язаних суб'єктів господарювання. Їхнім єдиним кінцевим бенефіціарним власником є один із найбагатших олігархів України, який фактично знаходиться у Князівстві Монако», - зазначається у повідомленні БЕБ.

За інформацією Економічної правди, йдеться про ГЗК Костянтина Жеваго.

У ході досудового розслідування детективи БЕБ з'ясували, що службові особи одного з цих підприємств у період 2018-2021 років занизили податкові зобов'язання з рентної плати за користування надрами на суму майже 7,6 млрд грн. Крім того, встановлено, що службовці іншого товариства також умисно занизили податкові зобов'язання з рентної плати за користування надрами на суму понад 2,7 млрд грн.

Такі дії порушників призвели до фактичного ненадходження до Державного бюджету України коштів в розмірі понад 10 млрд грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ознаками порушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів).

Не пропустіть жодної важливої зміни ваших партнерів та конкурентів. Налаштуйте розширений моніторинг на ІТ-платформі LIGA360, та отримуйте сповіщення про зміни в ЄДР, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Замовте презентацію LIGA360 для керівників, юристів та служби безпеки прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини