Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про зміну правил бронювання військовозобов'язаних підписано Президентом

Реклама

Президент України підписав Закон щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час. Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Законом уточнюється, що бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють:

1) в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, у разі якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів;

2) на підприємствах, в установах і організаціях, яким встановлено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі якщо це необхідно для виконання встановлених мобілізаційних завдань (замовлень);

3) на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань;

4) на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Критерії та порядок визначення таких підприємств встановлюються Кабінетом Міністрів України.

У документі врахували дві пропозиції бізнесу для організації прозорої процедури бронювання:

  • надання повноважень Уряду на розробку нового порядку бронювання. Цей порядок має включати критерії віднесення підприємств до критичних.

  • дозволити проводити бронювання без виконання мобілізаційних завдань для підприємств, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини