Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес просить Уряд якнайшвидше розробити нові процедури бронювання працівників

Реклама

Бізнес просить розпочати розробку нових процедур бронювання військовозобов'язаних працівників вже зараз. Про це повідомляє Європейска Бізнес Асоціація з посиланням на загальні збори ЄБА.

Так, минулого тижня Президент підписав Закон щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час, який направлений на удосконалення системи бронювання, у тому числі, скасування необхідності отримувати мобілізаційне завдання для бронювання співробітника.

Законом, зокрема, передбачається, що порядок та критерії бронювання військовозобов'язаних мають бути визначені Урядом окремим документом, на розробку якого виділено 2 місяці. Йдеться про процедуру та критерії за якими можна буде здійснювати бронювання критично-важливих для функціонування підприємств працівників, перелік критично важливих індустрій, можливий % бронювання працівників, тощо.

Бізнес спільнота висловила сподівання, що розробка цих документів розпочнеться найближчим часом, а також, що профільні міністерства долучать представників спільноти до їх розробки, аби чітко прописати усі правила.

На думку бізнесу, вкрай корисно не затягувати цей процес, а, по можливості, оперативно розробити відповідні процедури, оскільки, ситуація, особливо в деяких індустріях є вкрай критичною. Наприклад, в енергетиці працівники працюють 24/7 щоб відновлювати та налаштовувати пошкоджену інфраструктуру. Тому наявність більшої частини персоналу на підприємстві є критичною, аби процес відновлення був більш швидким. Крім того, в таких критично важливих індустріях як енергетика відсоток можливих бронювань варто передбачити більше 40%, аби країна могла тримати енергетичний фронт, адже більша частина працівників індустрії - чоловіки.

Також бізнес продовжує очікувати на прийняття ще одного не менш важливого рішення - запуск «е-відрядження», який дасть змогу підприємцям виїжджати закордон у кототкотермінові робочі відрядження.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини