Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні запроваджуються штрафи за приниження та цькування на роботі

Реклама

1 грудня Верховна Рада ухвалила у цілому Закон, яким встановлюється адміністративна відповідальність за мобінг (цькування та приниження співробітників на робочому місці) (законопроєкт № 5749).

«Це вже другий закон в питанні мобінгу: першим № 5748 ми ввели до українського законодавства поняття мобінг, другим - запровадили покарання. Адміністративну відповідальність за це правопорушення має встановити саме окремий законопроєкт. Без цього не можна було вносити зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тож тепер буде окрема стаття за такі діяння», - зазначила народна депутатка Юлія Гришина.

Згідно з законопроєктом вчинення мобінгу (цькування) тягне за собою накладення штрафу від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700-2550 грн) або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

За діяння, вчинене групою осіб або повторно протягом року передбачється накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-5100 грн) або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Прогнозується, що реалізація цього Закону сприятиме забезпеченню захисту учасників трудових відносин від різних форм мобінгу.

Читайте також: Ухвалено Закон, який захищає працівників від мобінгу.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини