Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано активи МАЗ вартістю понад 50 млн грн

Реклама

За клопотанням Бюро економічної безпеки арештовано товарно-матеріальні цінності компанії, пов'язаної з рф та рб вартістю понад 50 млн грн. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

За інформацією Економічної правди, йдеться про білоруське ВАТ "Мінський автомобільний завод" (МАЗ).

Так, за результатами обшуків складських приміщень компанії, яка підозрюється в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, детективи БЕБ вилучили 8 транспортних засобів, комплектуючі та автозапчастини. Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить понад 50 млн грн.

Ухвалами районного суду м. Києва на згадані ТМЦ накладено арешт.

Встановлено, що в період 2020 - 2021 років службові особи компанії купували автомобілі та запчастин до них через підконтрольних фізичних осіб - підприємців, через договори комісії. Безпосередніми постачальниками товару в багатьох випадках були компанії з росії та білорусі.

Як зазначається, використання такої схеми призвело до ненадходження до бюджету України понад 21 млн грн податків.

Досудове розслідування здійснюється за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212, КК України).

Російський чи білоруський слід у контрагентів руйнує репутацію бізнесу. Система LIGA360 покаже чи мають засновники, керівники чи бенефіціари компаній відношення до рф чи рб. Відповідна позначка міститься у досьє компаній. Замовляй систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини