Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До кінця року планується провести 54 аукціони з продажу державного майна

Реклама

Фонд державного майна до кінця 2022 року планує провести ще 54 аукціони з продажу держмайна в рамках малої приватизації.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Важко робити прогнози, але 54 аукціони має ще бути до кінця року. Є цікаві об'єкти. Наприклад, державний пакет акцій розміром 50% статутного капіталу ПАТ "Машинобудівне виробниче об'єднання "Оріон" в Одесі. Є підприємство Укрспирту в місті Чортків. Там узагалі 28 грудня буде аукціон. Є декілька цікавих підприємств у Дніпропетровській області. Зокрема, в Кам'янському", - зазначив Олег Немчінов.

Він додав, що наразі найбільше покупців цікавлять спиртові активи, бази відпочинку, але з часом на кожний об'єкт знайдеться свій покупець.

Міністр поінформував, що ФДМУ провів свій аналіз та з'ясував, що не всі переможці конкурсів з продажу тих чи інших активів виконують свої зобов'язання. І хоча ціна аукціону збільшується у 4-5 разів, недобросовісних учасників аукціонів чимало. Саме тому й буде запропоновано законодавчі зміни, якими гарантійний внесок - платіж, що є “страховкою” системи від зриву аукціонів їх учасниками, планується збільшити з 20% до 50%.

На його думку, ФМДУ внесе відповідний акт. «Загалом, мені здається, це дуже позитивний процес, тому що (реалізується - ред.) як нерухомість, яка стояла роками, так і якісь пакети державних акцій, які не можуть бути використані державою з певних причин", - сказал Олег Немчинов.

Міністр підкреслив, що стратегія уряду полягає в тому, щоб максимально зосередитися на формуванні політики, а не на управління якимись активами.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини