Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес просить Уряд розробити нові процедури бронювання працівників та продовжити чинні на два місяці

Реклама

Бізнес просить Уряд зробити все можливе, аби нова процедура бронювання працівників запрацювала ще цього року. Про це повідомляє Європейська Бізнес Асоціація.

Так, в грудні цього року набрали чинності зміни до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» в частині бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації.

Як зазначається, для того аби нова процедура бронювання запрацювала Уряду необхідно фіналізувати проєкт нового порядку бронювання та схвалити його окремою Постановою.

У зв'язку з цим Європейська Бізнес Асоціація звертається до Уряду з проханням це зробити в поточному році, аби не затягувати процедуру.

Ситуація, особливо в деяких галузях, зокрема, в енергетиці. де співробітники працюють 24/7 аби відновлювати та налаштовувати пошкоджену інфраструктуру є вкрай складною. Тож наявність більшої частини персоналу на підприємствах і надалі є критичною, аби процес відновлення був більш швидким та ефективно продовжувався.

Окрім того, в таких критично важливих індустріях відсоток можливих бронювань варто передбачити більше 40%, аби країна могла тримати енергетичний фронт, адже більша частина працівників індустрії - чоловіки.

У той же час, станом на останню третину грудня необхідні для запуску нової системи бронювання підзаконні акти не прийняті. При цьому, для приведення Кабінетом Міністрів своїх нормативно-правових актів у відповідність із Законом № 2732-IX строк визначено у 2 місяці.

Такий стан справ викликає надзвичайне занепокоєння у бізнесу, оскільки чинні бронювання будуть завершені, на жаль, вже через декілька тижнів.

Тому, окремо, бізнес звертається з проханням до Уряду продовжити чинні бронювання ще на 2 місяці.

В Асоціації переконані, що протягом цього часу у бізнесу буде достатньо часу для того, щоб у плановому порядку підготувати необхідні заявки та документи, а у представників органів державної влади - для їх опрацювання та підготовки відповідних наказів про бронювання.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини