Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінекономіки пояснили зміни процедури електронних торгів Prozorro

Реклама

Нещодавно Кабінет Міністрів ухвалив зміни до постанови №1178, відповідно до яких з 3 січня відкриті торги тимчасово будуть проходити без аукціону.

Міністр економіки Юлія Свириденко пояснила деякі моменти сьогоднішньої постанови про зміну процедури електронних торгів Prozorro:

1. Уряд не скасував Prozorro, і це головне.

2. Було змінено правила електронних торгів: виграє той, хто дасть найменшу ціну під час надання першої пропозиції

3. Ми пішли на цей крок на прохання учасників: адже на подання першої пропозиції у них є 7 днів, а для ставки на пониження в аукціоні - 2-3 хвилини. І через блекаут підприємці часто не можуть брати подальшу участь у торгах.

4. Це рішення прийняте тимчасово - на 6 місяців. Відповідні зміни у процедурі закупівель можуть бути переглянуті, як тільки ситуація з електрикою стабілізується

5. Відповідно до Директиви 2014/24/ЄС від 26 лютого 2014 року про державні закупівлі, застосування аукціону під час проведення процедур закупівель не є обов'язковим. Також, згідно рекомендацій Світового Банку, Prozorro вже почала реалізацію механізму, коли замовник при оголошенні тендеру визначає, чи потрібен йому аукціон під час відкритих торгів.

Також сьогодні під час онлайн-брифінгу представники Мінекономіки та Prozorro розповіли про деталі нової процедури. Зокрема, пояснили, що зміни не створюватимуть додаткові корупційні ризики та допоможуть втримати електронну систему торгів в умовах блекаутів. Також система продовжить розвиватися та адаптуватися до умов сьогодення.

Брифінг дивіться за посиланням.

Захистіть свій бізнес інформацією у новому році. Тільки до 15 січня ви можете підключити до 5 співробітників компанії до LIGA360 та отримати знижку 30%. А ще ви отримаєте додаткові сервіси медіамоніторингу та договірної роботи. Дізнайтесь більше переваг LIGA360 за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини