Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд продовжив програму виплат компенсації роботодавцям, які працевлаштовують внутрішніх переселенців

Реклама

Кабінет Міністрів продовжив дію програми виплат компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішніх переселенців у 2023 році. Відповідні зміни в Порядок надання компенсації ухвалені на засіданні 10 січня. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Рішення Уряду передбачає доповнення механізмів фінансування програми, зокрема, за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (в межах фінансових можливостей) та інших джерел, не заборонених законодавством.

«Запропоновані зміни дозволять продовжити в 2023 році реалізацію даної програми, яка є затребуваною серед роботодавців. Минулого року нею скористались понад 10 тисяч підприємців. Вони отримали від держави компенсацію на загальну суму 200 млн грн за те, що взяли на роботу майже 16,5 тисяч внутрішніх переселенців», - зазначила Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Прогнозні витрати Фонду на 2023 рік складають 308 млн грн при прогнозному працевлаштуванні 23 тис. осіб.

Довідково:

Уряд запровадив програму стимулювання підприємців брати на роботу внутрішньо переміщених осіб у квітні 2022 року. Мета програми - пришвидшити адаптацію людей, що змушені були переїхати з небезпечних регіонів, та підвищити рівень зайнятості серед населення. За кожного працевлаштованого з числа внутрішньо переміщених осіб держава виплачує роботодавцю компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати (6700 грн) впродовж двох місяців.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини