Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні проводитимуть аукціони на спеціальне використання водних біоресурсів

Реклама

Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Державним агентством меліорації та рибного господарства презентували експериментальний проєкт з проведення електронних аукціонів на спеціальне використання водних біоресурсів. Він впроваджується відповідно до постанови Кабінету Міністрів № 1479 від 30.12.2022.

«Експериментальний проєкт - це реальне підґрунтя впровадження промислового рибальства на засадах прозорої конкуренції з використанням сучасних комунікаційних технологій, покликаний на раціональне використання водних біоресурсів в цілому по Україні», - зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства Віталій Головня.

Очікується, що експериментальний проєкт триватиме 2 роки. Мінагрополітики виступає його координатором, а учасниками - Держрибагентство та суб'єкти рибного господарства. Торги здійснюватимуться на платформі Prozorro.

Основними його цілями є:

  • забезпечення ефективної та прозорої процедури надання права на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах;

  • створення прозорих умов економічної конкуренції серед суб'єктів господарювання;

  • розвиток малого і середнього бізнесу та економічний розвиток в цілому;

  • управління процесами підвищення продуктивності екосистем, збереження та розширення їх біорізноманіття;

  • створення сприятливих умов для нарощування обсягів високоякісної продукції вітчизняного виробництва для гарантування продовольчої безпеки держави, задоволення потреб населення у продукції рибного господарства.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини