Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР рекомендував прийняти за основу законопроєкт щодо припинення державних підприємств та господарських товариств

Реклама

Комітет ВР з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт № 8205 "Про особливості припинення за рішенням власника державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі".

Його метою є вдосконалення законодавчого регулювання заходів з припинення юридичних осіб, які відносяться до державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Законопроєктом встановлюються особливості припинення таких юридичних осіб.

Зокрема, пропонується встановити основну та додаткову винагороди ліквідаторам без будь-якого залучення бюджетних коштів.

Також власнику державного підприємства надається можливість створити Спеціальний цільовий фонд. Кошти з такого фонду можуть використовуватися для фінансування процедур припинення таких суб'єктів господарювання, якщо у них відсутні/не були виявлені власні активи, що можуть бути реалізовані, проте виникають обов'язкові витрати під час процедури припинення та необхідно здійснювати оплату роботи ліквідатора. Такі кошти зможуть спрямовуватися і на оплату судового збору, а також авансування винагороди арбітражного керуючого у випадку ініціювання процедури банкрутства.

Крім того, передбачається можливість продажу арештованого державного майна у випадку, якщо його ринкова вартість більше ніж на 20% перевищує загальний розмір всієї кредиторської заборгованості підприємства. У такому випадку майно боржника може бути реалізоване єдиним лотом у процедурі ліквідації на прозорих 5 електронних торгах, після чого буде погашена вся кредиторська заборгованість разом з виконавчим збором та з компенсацією інших витрат у процедурі припинення.

По матеріалам ВР.

Як керівникам бути впевненими в управлінських рішеннях? Завдяки LIGA360. Знаходь алгоритми дій для бізнесу, читай бізнес-новини, контролюй свою репутацію та діяльність конкурентів. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини