Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕБ розпочало безпосереднє співробітництво з Європолом

Реклама

Бюро економічної безпеки отримало статус компетентного органу по співпраці з Європолом. Про це інформує пресслужба БЕБ.

Йдеться про обмін інформацією, спеціальними знаннями, загальними зведеннями, результатами стратегічного аналізу, інформацією щодо процедур кримінальних розслідувань, методи запобігання злочинності, участь у навчальних заходах, а також надання консультацій та підтримки в окремих кримінальних розслідуваннях.

Це співробітництво прискорить розслідування у сфері незаконного виведення коштів за кордон та інших кримінальних правопорушень вчинених у сфері економіки.

Повідомляється, що БЕБ звернулося до Європейського поліцейського офісу з клопотанням набуття статусу компетентного органу ще на початку 2022 року.

21 грудня 2022 року Європол вніс відповідні зміни до Угоди між Україною та Європейським поліцейським офісом про оперативне та стратегічне співробітництво. Відтепер Бюро економічної безпеки України визначено як один із компетентних органів в Україні, який згідно з національним законодавством відповідає за запобігання та боротьбу з кримінальними правопорушеннями.

Як ефективніше виконувати комплаєнс-процедури для бізнесу? З новим рішенням LIGA360:Compliance. Контролюйте дотримання вимог законодавства, здійснюйте due dilligence та AML/KYC перевірки, моніторте репутацію вашої компанії та партнерів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини