Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд зобов'язав АМКУ розглянути скаргу Мережі Ланет щодо зловживання медіагрупами монопольним становищем

Реклама

19 січня 2023 року Касаційний господарський суд Верховного Суду розглянув касаційну скаргу ТОВ «Мережа Ланет» у справі про бездіяльність Антимонопольного комітету, який відмовився розслідувати атаку олігархічних медіагруп на компанію.

Касаційний суд скасував постанову апеляційного суду та залишив у силі рішення господарського суду.

Таким чином суд зобов'язав АМКУ розглянути скаргу Мережі Ланет про зловживання медіагрупами своїм монопольним становищем.

Довідково:

Українські медіагрупи (Медіа Група Україна, StarLightMedia, 1+1 media та Inter Media Group) розпочали тиск на Мережу Ланет у березні 2021 року. Спочатку комерційний директор StarLight Digital (телеканали ICTV, Новий канал, СТБ та ін., що входять до орбіти StarLightMedia, яка належить українському олігарху Віктору Пінчуку) Микола Фаєнгольд повідомив про розірвання договорів з медіагрупами. Разом з цим була озвучена умова, за якої дострокового розірвання договорів вдасться уникнути - підвищення ціни за права на ретрансляцію для Мережі Ланет на 30%.

Після розірвання договорів Мережа Ланет надіслала заяву Антимонопольному комітету, вказавши на антиконкурентні дії з боку чотирьох найбільших українських медіагруп. Але у серпні 2021 року АМКУ відмовився ухвалювати будь-яке рішення щодо звернення. Тому Мережа Ланет оскаржила бездіяльність Комітету в суді.

За матеріалами Мережі Ланет.

Більше 100 млн судових рішень є у LIGA360. Користуйся 35 фільтрами для пошуку й аналізу, швидко переглянь резулятивну частину, отримуй ланцюжки історії справи й подібні рішення. Обери вигідний тариф LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини