Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівнику нафтопереробної компанії повідомлено про підозру за ухилення від сплати 605,9 млн грн акцизного податку

Реклама

Бюро економічної безпеки повідомило про підозру виконувачу обов'язків першого заступника голови правління нафтопереробної компанії за ухилення від сплати акцизного податку у розмірі 605,9 млн грн. Йому обрано запобіжний захід у вигляді застави майже 200 млн грн. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Слідством встановлено, що службові особи підприємства, понад 43% активів якого належить державі, у січні 2022 року задекларували до сплати нафтопереробним підприємством акцизний податок з терміном сплати 02.03.2022 р. Проте умисно не перерахували 605,9 млн грн податку до державного бюджету.

Наразі тривають санкціоновані обшуки за адресами зберігання паливо-мастильних матеріалів нафтопереробної компанії, розслідуються інші епізоди злочинної діяльності службових осіб цього та інших підприємств нафтопереробної галузі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податку на додану вартість, мита, що призвело до фактичного ненадходження до держбюджету коштів в особливо великих розмірах).

Нагадуємо, БЕБ та СБУ викрили схеми привласнення 40 млрд гривень колишнім менеджментом «Укрнафти» та «Укртатнафти».

Маєш сумніви щодо свого управлінського рішення? Звіряйся з LIGA360:Керівник. Отримай надійне джерело для: перевірки контрагентів, пошуку законодавчих позицій, аналітики та алгоритмів дій для бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини