Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Припинено роботу конвертаційного центру з оборотом 600 млн грн

Реклама

Бюро економічної безпеки спільно із Службою безпеки припинили діяльність конвертаційного центру з оборотом 600 млн грн. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Встановлено, що групою осіб було організовано діяльність конвертаційного центру, до складу якого входило понад 30 товариств. Він надавав послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівку та криптовалюту, а також мінімізації податкових зобов'язань в сфері інвестицій і валютних операцій. За останні місяці обіг конвертцентру становив близько 600 млн грн.

Його організатор з початку повномасштабної війни з рф переховується в ОАЕ.

Правоохоронцями проведено 14 обшуків на території Київської, Львівської, Дніпропетровської та Одеської областей в ході яких виявлено та вилучена готівки на 165 млн грн - майже 3,4 млн доларів США, близько 600 тис. євро та 1,9 млн грн.

Крім того, вилучено 220 печаток підприємств з ознаками фіктивності, офшорних компаній, банківських установ, а також документи, які підтверджують зайняття протиправною діяльністю, комп'ютерну техніку та магнітні носії.

Досудове розслідування здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 КК України.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що включає історію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв'язках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини