Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці надсилатиме скарги щодо неоформлення трудових відносин до органів ДПС

Реклама

Скарги та звернення громадян, що надходять до органів Держпраці з питань неоформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами), будуть надсилатися до органів ДПС для вжиття відповідних заходів реагування.

Про це домовились представники ДПС та Держпраці під час робочої зустрічі з питань посилення співпраці при здійсненні контрольних функцій.

Податківці нагадали, що відповідно до норм Податкового кодексу фактичною вважається перевірка, що здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об'єктів права власності такого платника. Така перевірка проводиться контролюючим органом, у тому числі, на дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

Фактична перевірка здійснюється за наявності підстав, передбачених п. 80.2 ст. 80 ПК та без попередження платника податків (особи).

За матеріалами ДПС.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини