Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова амністія завершується 1 березня 2023

Реклама

ДПС повідомляє, що на сьогодні у рамках «податкової амністії» вже задекларовано 6,2 млрд грн, сума одноразового збору склала 379,5 млн гривень.

За період воєнного стану в Україні було задекларовано 3,92 млрд грн, сума одноразового збору склала 246,6 млн гривень.

Кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб завершується вже цього місяця.

Податківці закликають громадян не зволікати та скористатись можливістю легалізувати активи, з яких станом на 1 січня 2021 року не були сплачені податки. 

Нагадаємо, з задекларованих активів громадянин має сплатити збір:

  • 5% вартості валютних цінностей на рахунках у банках в Україні, а також інших активів, що знаходяться (зареєстровані) в Україні;

  • 9% вартості валютних цінностей на рахунках в іноземних фінансових установах, а також інших активів, що знаходяться за кордоном;

  • 2,5% з номінальної вартості державних облігацій України.

Разом із декларацією слід також подати копії документів, що підтверджують вартість об'єктів декларування.

Якщо громадянин сплатить усі необхідні збори, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства. Контролюючі органи не будуть перевіряти джерела отримання декларантом доходів, за рахунок яких було одержано/набуто задекларовані активи. Також гарантується нерозголошення державними органами та їхніми посадовими особами відомостей, що містяться в одноразових добровільних деклараціях, без відповідного рішення суду.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об?єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини