Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрито схему ухилення від сплати 42 млн грн податків сільськогосподарською компанією

Реклама

Бюро економічної безпеки викрило схему ухилення від сплати 42,4 млн грн податків сільськогосподарським товариством, що належить народному депутату VII скликання, власнику низки відомих торгових марок молочної продукції. Про це інформує пресслужба БЕБ.

Встановлено, що службові особи товариства, протягом 2021 року завищили податковий кредит в деклараціях з податку на додану вартість. Це сільськогосподарське підприємство, документально оформлювало фінансово-господарські операції із закупівлі зернових культур у суб'єктів господарювання з ознаками «фіктивності».

Використання такої схеми призвело до фактичного ненадходження до держбюджету коштів в розмірі 42,4 млн грн.

За результатами обшуків за чотирма адресами в адміністративних та офісних будівлях компанії, в тому числі на Кіровоградщині, вилучено фінансово-господарські документи, які використовувалися при вчиненні кримінального правопорушення та готівка в сумі понад 7,8 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за фактами умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, що кваліфікується за ч. 3 ст. 212 КК України.

Бажаєте першими дізнаватися про зміни в компаніях, з якими співпрацюєте? Скористайтеся можливостями розширеного моніторингу на ІТ-платформі LIGA360. Система надсилатиме сповіщення про нові перевірки, виконавчі провадження чи участь в тендерах. Замовте презентацію LIGA360:Керівник за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини