Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес просить Уряд переглянути критерії визначення критично важливих підприємств в частині сплати податків

Реклама

Федерація роботодавців України звернулась до Першого віцепрем'єр-міністра - Міністра економіки Юлії Свириденко з проханням терміново ініціювати внесення змін до Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою КМ № 76 в частині зміни одного з критеріїв.

Йдеться про необхідність врахування при оцінці важливості підприємства не тільки загальної суми сплачених податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих та сплачених до державного і місцевого бюджетів, але й сум сплаченого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

В ФРУ зазначають, що на сьогодні при визначенні критичної важливості підприємства не враховується сума сплаченого таким підприємством ЄСВ, а отже і створення та утримання ним робочих місць, у тому числі висококваліфікованих.

«У разі ж якщо підприємство є ще й переважно експортером виробленої продукції, то воно взагалі потрапляє під певну дискримінацію у порівнянні, наприклад, з виробниками продукції для внутрішнього ринку (останні сплачують ПДВ до державного бюджету, тоді як експортер його не сплачує) та навіть з чистими імпортерами високорентабельної продукції (яким до складу сплачених платежів зараховуються суми ПДВ, які перераховуються до бюджету при оптових та роздрібних продажах таких імпортованих товарів, а також податок на прибуток тощо)», - наголошується у повідомленні.

На думку Федерації роботодавців, важливість виробників-експортерів, що створюють та утримують робочі місця, заводять валютну виручку в Україну тощо має бути врахована державою повною мірою, для чого необхідно внести зміни до відповідного критерію з Порядку, затвердженого постановою Уряду №76.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини