Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У «Укрнафти» та «Укртатнафти» вилучено нафтопродукти майже на 800 млн грн: підозрюються у нелегальному збуті палива

Реклама

Бюро економічної безпеки спільно із Службою безпеки України вилучили понад 16 тис. тонн бензину та дизельного пального за результатами обшуків на нафтобазах в Одеській та Черкаській областях, що належать ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укртатнафта». Про це повідомляють пресслужби БЕБ та СБУ.

Понад 3 тис. тонн пального орієнтовною вартістю майже 144 млн грн вже арештовано. Окрім того, підготовлено клопотання про накладення арешту на 13 тис. тонн вилучених нафтопродуктів вартістю 640 млн гривень. Орієнтовна загальна вартість вилученого палива становить майже 800 млн грн.

Згадані акціонерні товариства здійснювали нелегальний збут палива без відображення операцій у податковій звітності, таким чином ухиляючись від сплати податків.

У подальшому підконтрольні АЗС реалізували це паливо без сплати акцизного податку.

Наразі вилучені нафтопродукти заблоковані з метою уникнення ймовірного нелегального продажу. Вирішується питання щодо подальшої передачі палива для потреб ЗСУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 205-1, ч. 3 ст. 212 КК України.

Нагадуємо, раніше СБУ та БЕБ викрили схеми привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом «Укрнафти» та «Укртатнафти».

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини