Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки затвердило критерії визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки

Реклама

Міністерство економіки наказом від 17 лютого 2023 року № 952 затвердило Критерії визначення підприємств, установ і організацій, які мають важливе значення для галузей національної економіки.

Згідно з наказом, підприємства, установи, організації визначаються такими, що мають важливе значення для галузей національної економіки, якщо вони відповідають хоча б одному з таких критеріїв:

  • здійснення підтримки та супроводження інвестиційних проєктів відповідно до рішення Кабміну або Мінекономіки;

  • здійснення відповідно до законів реалізації державної політики, за формування якої відповідає Мінекономіки;

  • отримання фінансової державної підтримки у вигляді грантів;

  • виконання робіт та надання послуг для Мінекономіки на підставі договорів (угод, меморандумів, контрактів), укладених на строк не менше шести місяців;

  • перебування у сфері управління Мінекономіки та виконання державних замовлень;

  • середня заробітна плата працівників підприємства, що здійснює діяльність у сфері, формування та/або реалізацію політики якої забезпечує Мінекономіки, є не нижчою середньої зарплати по країні помноженої на коефіцієнт 1,5;

  • провадження діяльності на території трьох і більше областей України, у сфері, формування та/або реалізацію політики якої забезпечує Мінекономіки;

  • провадження виду виробництва або надання послуг, яке забезпечує потреби інших підприємств, установ, організацій в матеріально-технічних ресурсах, сировині і матеріалах, комплектувальних виробах, відсутність яких призведе до повної зупинки виробництва продукції або надання послуг, у сфері, формування та/або реалізацію політики якої забезпечує Мінекономіки.

Нагадуємо, що визначення підприємства таким, що має важливе значення для галузей національної економіки є одним із критеріїв для отримання статусу «підприємства критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період». Всього підприємство повинно відповідати мінімум трьом критеріям, встановленим постановою Кабміну № 76.

Читайте також: Бронювання працівників: добірка актуальних матеріалів

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини