Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Велика Британія підписали Угоду про цифрову торгівлю

Реклама

20 березня Україна та Велика Британія підписали Угоду про цифрову торгівлю. Про це інформує пресслужба Мінекономіки.

Як зазначається, ця угода є правовим фундаментом для більшого розвитку цифрової економіки - від електронної комерції до кібербезпеки - торгівлі цифровими продуктами і послугами між Україною та Великою Британією.

Вона орієнтована передусім на запобігання появи бар'єрів у майбутньому, адже держави в світі дедалі сильніше регулюють цифрову сферу. Для українських ІТ компаній збереження вільного доступу на ринки є базовою умовою подальшого розвитку.

З української сторони документ підписала Перший віцепрем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, з британської - Державний секретар з питань бізнесу та торгівлі, Президент Ради з питань торгівлі та Міністр у справах жінок та рівності Кемі Баденох.

Міністерство цифрової трансформації було долучено до переговорного процесу з британською стороною, зокрема в частині визнання електронної автентифікації та електронних довірчих послуг, захисту персональних даних, новітніх технологій, відкритого доступу до Інтернету.

«Реалізація Угоди поглибить участь України в глобальних ланцюгах постачань, сприятиме розвитку МСП та участі жінок у цифровій економіці, а також зменшить перешкоди для участі у глобальній цифровій торгівлі», - зазначила Юлія Свириденко.

Крім того, за її словами, підписання цієї Угоди закладе основу для практичного наповнення Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться у Лондоні у червні цього року, та посилить українсько-британське інвестиційне партнерство.

Варто зазначити, що Україна стала другою країною у світі, з якою Велика Британія підписала Угоду про цифрову торгівлю. Першою такою країною став Сінгапур.

Довідково:

Угода про цифрову торгівлю доповнює Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії. Угода набуде чинності після виконання всіх внутрішньодержавних процедур.

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини