Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд підтвердив законність накладення Антимонопольним комітетом штрафу на групу "WOG" за змову щодо цін на автогаз

Реклама

Верховний Суд постановою від 16 березня 2023 року залишив без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Імпорт Транс Сервіс» (група «WOG») у справі про оскарження рішення Антимонопольного комітету від 21 червня 2018 року про накладення штрафу за змову щодо цін на автогаз. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Цим рішенням АМКУ притягнув групу WOG до складу якої, зокрема, входить ТОВ «Імпорт Транс Сервіс», та низку інших суб'єктів господарювання до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій. А саме - компанії у серпні 2017 року схожим чином підвищували роздрібні ціни на скраплений вуглеводневий газ.

Тож Комітет виніс рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про захист економічної конкуренції на групу «WOG», на групу «ОККО», на групу «Надежда», на ТОВ «Авантаж 7» і ТОВ «Факторінг Груп».

Штраф ТОВ «Імпорт Транс Сервіс» за змову щодо цін на автогаз склав 5,172 млн грн.

Під час судового розгляду справи АМКУ довів відсутність об'єктивних причин для вчинення відповідачами таких дій, та встановив, що вони призвели до обмеження конкуренції.

Підприємці слідкують за змінами з LIGA360. Це рішення дозволяє моніторити всі важливі фактори, що можуть впливати на діяльність компанії. Слідкуйте за законодавчими змінами, реєстраційними змінами компаній, згадками в ЗМІ. Відчуйте повний контроль інформації з LIGA360.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини