Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрито незаконні схеми експорту металобрухту, державні збитки від якого оцінюються у 350 млн грн

Реклама

Співробітники ДБР розслідують причетність працівників Волинської митниці до незаконних схем масштабного вивезення металобрухту до країн ЄС, збитки від яких оцінюються у 350 млн грн. Про це інформує пресслужба Бюро.

«Компанії, які експортують металобрухт до країн Євросоюзу, можуть отримати сертифікат EUR.1, якщо підтверджують українське походження сировини. Він дозволяє зменшити сплату експортного мита зі 180 євро до 3 євро за тонну. Чимало підприємств, які не могли підтвердити походження сировини, надавали фіктивні документи, на підставі яких працівники митниці за винагороду оформлювали експортерам відповідний сертифікат», - зазначається у повідомленні.

За оперативними даними впродовж 2022-2023 років, в результаті дії такої схеми, через Волинську митницю до країн ЄС підприємці вивезли близько 45 тисяч тонн металобрухту. Внаслідок цих дій державі завдано збитків на 350 млн грн.

Кримінальне провадження здійснюється за фактами зловживань службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

Маєш сумніви щодо свого управлінського рішення? Звіряйся з LIGA360:Керівник. Отримай надійне джерело для: перевірки контрагентів, пошуку законодавчих позицій, аналітики та алгоритмів дій для бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини