Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес закликає прискорити запровадження страхування інвестицій для українських компаній

Реклама

Європейська Бізнес Асоціація закликала якнайшвидше запровадити в Україні інструмент страхування інвестицій для вітчизняних компаній. Про це повідомляється на сайті ЄБА.

Так, Асоціація неодноразово наголошувала на важливості залучення інвестицій як від іноземних, так і від українських компаній для відбудови та відновлення України.

Як зазначається, необхідною передумовою для залучення таких інвестицій, особливо в період дії воєнного стану та в умовах активних військових дій є їх страхування.

Вже почали запускатися перші міжнародні програми, які можуть використовувати іноземні інвестори в разі, якщо вони приймуть рішення інвестувати в Україну, зокрема, в Німеччині, Польщі, тощо.

Водночас, потенційні вітчизняні інвестори такими програмами, на жаль, скористатись не можуть. Тому критично важливим для України є створення дієвого інструменту, який би дозволив страхувати інвестиції вітчизняних компаній.

Для запуску такого механізму і було розроблено законопроєкт № 9015 щодо механізмів стимулювання експортної діяльності та страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків.

На думку ЄБА, він допоможе, по-перше, поставити у рівні умови українських інвесторів із зарубіжними, які мають зараз можливість страхувати свої інвестиції в експортно-кредитних агентствах своїх країн або подібних міжнародних організаціях, в тому числі, від воєнних ризиків. По-друге, спростить і пришвидшить процес відбору проєктів, тому що MIGA і DFC, які заявили про подібні наміри, не мають представництв в Україні. В Україні ж Експортно-кредитна агенція може виконувати цю роботу, працюючи як агент для них або страхувати самостійно та передавати у перестрахування ризики по таких інвестиційних проєктах. По-третє, надасть доступ до страхування середнім компаніям, які навряд чи зацікавлять міжнародних страховиків, натомість повністю відповідають профілю Експортно-кредитної агенції України.

Враховуючи викладене, Європейська Бізнес Асоціація підтримує даний законопроєкт та закликає Верховну Раду до якомога швидшого розгляду даного законопроєкту.

Детальніше про законопроєкт читайте за посиланням.

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини