Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні буде впроваджено систему верифікації лікарських засобів з 2D-кодуванням

Реклама

МОЗ спільно з  проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed) розробили дорожню карту з запуску системи 2D-кодуванням лікарських засобів в Україні, що вже була презентована представникам асоціацій та бізнес-сектору.

На 2023 рік заплановано:

  • підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між МОЗ та суб'єктами ринку;

  • фіналізація та прийняття постанови Кабінету Міністрів України, яка регулюватиме питання верифікації лікарських засобів з 2D-кодуванням;

  • створення Національної організації верифікації лікарських засобів (НОВЛЗ);

  • комунікація з Єврокомісією щодо приєднання до Єврохабу. 

За словами Міністра охорони здоров'я Віктора Ляшко, впровадження цієї системи дозволить запобігти надходженню підроблених ліків на ринок та є надзвичайно важливим для безпеки та якості лікарських препаратів для пацієнтів.

«Для впровадження нової системи верифікації ліків потрібна якісна організаційна підготовка як з боку держави, так і з боку бізнесу. Тож спільна робота триває. Це дуже важливий інструмент у багатьох країнах для гарантування якості препаратів і запобігання розповсюдженню фальсифікату», - зазначила заступник Міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. 

Отримай найважливіші документи для твоєї бізнес-галузі. ІТ-індустрія, АПК, фармацевтична й харчова промисловість - кожна галузь знайдеться в LIGA360. Витрачай час на розвиток бізнесу, а не на пошук інформації.

Читайте також: Міжвідомча група рекомендує скасувати 49% інструментів регулювання МОЗ

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини