Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд зобов'язав промислові підприємства звітувати про забруднюючі викиди

Реклама

Кабінет Міністрів, на засіданні 28 березня, затвердив Порядок запровадження автоматизованих систем контролю викидів забруднюючих речовин, яким передбачається обов'язок для підприємств встановити системи моніторингу на своїх установках. Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначаеться, що за допомогою цих систем підприємства повинні проводити відповідні вимірювання, а отримані дані про викиди від роботи власного обладнання передавати до Міндовкілля.

При цьому Порядком передбачено обов'язок встановлювати АСК лише на нове обладнання, на раніше встановлене устаткування ця вимога не поширюється.

Крім того, бізнес матиме час підготуватися до нововведень, оскільки Порядком передбачено, що встановити АСК необхідно упродовж 5 років після припинення або скасування дії воєнного стану в Україні.

«Моніторинг на трубі - рішення, на яке довго чекала екоспільнота. Це важливий крок на шляху до євроінтеграції, зменшення промислового забруднення, а також доступу громадян до екологічної інформації та цифрової взаємодії», - сказав Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За його словами, це рішення дозволить налагодити сучасний цифровий обмін інформацією між бізнесом, державою та громадянами.

«У результаті кожен бачитиме, як те чи інше підприємство впливає на стан атмосферного повітря, чи достатні та ефективні його заходи по скороченню викидів, чи дотримується бізнес умов дозволів на викиди, а також наскільки ефективною є державна політика у цій сфері і що потрібно відкоригувати. Тобто держава оперуватиме достовірними даними, громадяни бачитимуть реальну ситуацію у себе в регіоні, бізнес зможе оцінити та спланувати, які заходи з екомодернізації ще потрібно реалізувати, щоб мінімально впливати на довкілля. Це і є європейський підхід, який ми прагнемо запровадити в Україні», - наголосив Руслан Стрілець.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини