Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в оподаткуванні волонтерської діяльності: аналіз від судді ВС

Реклама

Суддя Верховного Суду Наталія Блажівська під час роботи круглого столу «Правові аспекти волонтерства під час війни» розповіла про зміни в оподаткуванні волонтерської діяльності, проблеми, з якими стикнулись волонтери, та можливі шляхи їх вирішення.

Говорячи про податкові ризики волонтерської діяльності, Наталія Блажівська звернула увагу на новації у цій сфері.

Так, наприкінці 2022 року було внесено зміни до Закону «Про благодійну діяльність та благодійні організації», якими вдосконалено порядок включення благодійників до Реєстру волонтерів (Закон № 2757-ІХ) та ПК України стосовно звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами (Закон № 2747-ІХ).

Суддя зазначила, що сума (вартість) благодійної допомоги не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподаткованого доходу, якщо вона:

  • отримана благодійниками - фізичними особами, які внесені до зазначеного Реєстру волонтерів;

  • отримана для надання благодійної допомоги на користь осіб, визначених ПК України;

  • використана на такі цілі та на відшкодування документально підтверджених витрат таких благодійників, пов'язаних із наданням зазначеної благодійної допомоги.

Тобто сума (вартість) благодійної допомоги включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, з якої не сплачуються відповідні податки та збори, за умови її отримання для конкретних цілей і за умови, що такі кошти отримані благодійниками - фізичними особами, які до 1 січня 2023 року включені до Реєстру волонтерів.

Водночас ті благодійники, які не встигли зареєструватися в Реєстрі волонтерів до 1 січня 2023 року, хоч і спрямували кошти за визначеними цілями, повинні подати декларацію в до 1 травня та сплатити податки та збори в загальному порядку (18% ПДФО та 1,5% військового збору).

Якщо отримані благодійниками кошти можна кваліфікувати як інші передбачені ст. 165 ПК доходи, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, то із цієї суми податки сплачувати не потрібно.

За словами Наталії Блажівської, передбачені законодавством зміни свідчать про те, що метою законодавця є контроль отриманої благодійної допомоги, а податки з неї не сплачуються лише в разі, якщо відповідна особа-благодійник внесена до Реєстру волонтерів.

При цьому до відповідних змін, внесених Законом № 2747-ІХ, особи розраховували, що якщо вони в наступному році (без обмеження дати) зареєструються у Реєстрі волонтерів, за цей рік сплачувати податки та збори не потрібно. На думку судді, такі зміни фактично звужують їхнє право, а коло обов'язків - розширюють, адже для цілей звільнення від сплати податків на цілий рік скорочено можливість реєстрації в Реєстрі волонтерів.

Суддя звернула увагу, що підпунктом 4.1.9 п. 4.1 ст. 4 ПК закріплено принцип стабільності, відповідно до якого зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніше як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки. Податки та збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися протягом бюджетного року.

Фактично нові правила для визначення оподатковуваного доходу для цілей сплати ПДФО для фізичних осіб-благодійників запроваджені з порушенням принципу стабільності, прямо закріпленого положеннями ПК України, а також принципу передбачуваності правових норм, який є складовою принципу верховенства права.

Такі особи, з моменту опублікування Закону № 2747-ІХ до 1 січня 2023 року, мали лише 20 днів для того, щоб ознайомитися з його змістом, зареєструватися в Реєстрі волонтерів та, як наслідок, не сплачувати відповідні податки із сум переданої на відповідні цілі благодійної допомоги. "В умовах воєнного стану, постійного відключення електроенергії та постійних обстрілів територій України рф це був надто короткий строк", - зауважила суддя.

На думку Наталії Блажівської, для цілей цих правовідносин необхідно внести зміни до ПК шляхом подовження строку, протягом якого особи мають зареєструватися в Реєстрі волонтерів, а також шляхом подовження строку для таких осіб, що зареєструвались в цьому Реєстрі, для подання ними відповідної звітності. Також суддя вважає, що можна надати можливість у 2022 році застосовувати положення підпункту "б" підпункту 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 ПК до коштів, перерахованих за відповідними цілями особам, що не встигли у 2022 році зареєструватися в Реєстрі волонтерів.

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 7000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини