Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Польща, Болгарія, Угорщина і Словаччина скасують заборону на імпорт української агропродукції в обмін на ембарго на чотири продукти

Реклама

До 2 травня Польща має вийти з-під заборони на ввезення з України кількох десятків харчових продуктів, щоб замінити їх рішенням ЄС, тобто ембарго на чотири продукти - пшеницю, кукурудзу, ріпак та насіння соняшнику. Про це повідомляє Уніан з посиланням на польське видання RMF24.

Такі домовленості вже є між п'ятьма країнами та Європейською комісією. Комісія вже працює над підготовкою постанови ЄС, що забороняє імпорт насіння пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику в п'ять країн та планує, що ця постанова набуде чинності 2 травня.

Польща, Болгарія, Угорщина та Словаччина підтвердили, що скасують заборону на імпорт української агропродукції, яку було запроваджено як національний захід. Зараз ЄК чекає на конкретні рішення з цього приводу, мета яких полягає в тому, щоб уникнути паралельного застосування заборон. Також Комітет Європарламенту підтримав продовження ще на рік скасування мит для України.

Нагадаємо, що заборона на транзит та імпорт українського збіжжя територією Польщі та інших країн була запроваджена у квітні. Згодом Польща зобов'язалася розблокувати транзит української продукції територією сусідньої країни. Крім того, ЄС запропонував фінансову допомогу п'яти країнам сусідам України в обмін на скасування заборони імпорту.

Мінагрополітики оприлюднило перелік товарів, які заборонили імпортувати з України до сусідніх країн Євросоюзу.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини