Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло індійську компанію до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло індійську компанію CK Birla Group до переліку міжнародних спонсорів війни, повідомляє пресслужба НАЗК.

Причиною стало те, що CK Birla Group та її дочірня компанія National Engineering Industries Limited (NEI) (бренд NBC Bearings) допомагають російському ВПК заміщувати критично важливі європейські та американські деталі для військової техніки, а саме підшипники.

Однією з компаній, що вирішила допомогти російському ВПК у побудові та відновленні російської армії вторгнення, стала CK Birla Group та її бренд підшипників NBC Bearings. Згідно митних даних, за період з квітня 2022 по березень 2023 частка NBC Bearings в імпорті підшипників з Індії до Росії становила 38,4%, на загальну суму $12,3 млн. Основним покупцем в Росії стала група компаній Европейская Подшипниковая Корпорация (ЕПК) - російський промисловий конгломерат, чия продукція активно використовуються в процесі виготовлення локомотивів, авіації, ракетних комплексів та іншої військової техніки.

Варто зазначити, що інша дочірня компанія групи CK Birla, виробник цементу Ultratech, уже потрапляв до санкційних новин, закуповуючи вугілля у російської СУЕК за юані задля обходу доларових санкцій.

Всі ці факти підтверджують підтримку та спонсорування російського тероризму компанією.
Внесення до переліку міжнародних спонсорів війни є потужним репутаційним інструментом. Усі включені до переліку компанії вносяться до бази даних World-Check, що здійснює облік осіб і організацій із підвищеним ризиком та використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками. Взаємодія із базою World-Check допомагає захищати міжнародний фінансовий сектор від спонсорів російської війни, співпраця з якими є небезпечною для соціально відповідального бізнесу.

Нагадаємо, НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, Auchan HoldingMetro Cash & CarryBuzzi UnicemYves Rocher та Raiffeisen Bank International,  China State Construction Engineering CorporationXiaomiOTP Bank, Great Wall Motor тощо.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини