Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон, що дозволить відновити велику приватизацію

Реклама

Верховна Рада на засіданні 30 травня ухвалила в цілому Закон, що вносить зміни до Закону "Про Фонд державного майна України" щодо оптимізації структури Фонду держмайна (законопроєкт № 8250). Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

Він направлений на покращення управлінської структури Фонду, відновлення великої приватизації та ефективнішу роботу з підсанкційним майном.

Згідно з заонопроєктом, Голова ФДМУ отримає право самостійно призначати та звільняти заступників. Крім того, 12 регіональних відділень-окремих юридичних осіб стануть структурними підрозділами ФДМУ.

Також ним передбачається кілька змін в роботу із підсанкційним майном, зокрема:

  • за рішенням ВАКС підсанкційне майно буде передаватися ФДМУ;

  • Фонд буде самостійно приймати управлінські рішення щодо підсанкційного майна (приватизація, продаж, оренда чи управління);

  • всі отримані кошти будуть направлятися до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Крім того цей законопроєкт:

  • дозволяє відновити велику приватизацію;

  • встановлює заборону займати посади керівників державних підприємств та членів наглядових рад підсанкційним особам та громадянам країн-агресорів;

  • скасовує процедуру погодження директорів держпідприємств, які знаходяться в управлінні Фонду держмайна, з місцевою владою;

  • усуває обмеження щодо строку договорів оренди державного майна на період дії воєнного стану.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини