Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЗК внесло двох китайських виробників обладнання для відеоспостереження до переліку міжнародних спонсорів війни

Реклама

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло двох китайських виробників і постачальників обладнання для відеоспостереження до переліку міжнародних спонсорів війни. Таке рішення ухвалено через те, що обидві компанії активно працюють в рф, наповнюючи російський бюджет та постачаючи обладнання подвійного призначення, яке може використовуватись у воєнних цілях.

Компанія Hikvision є китайським державним виробником і постачальником обладнання для відеоспостереження для цивільних і військових цілей. Hikvision працює в рф через офiцiйне представництво - ТОВ «Хиквижн».

Компанія Dahua Technology є другим у світі  виробником систем відеоспостереження за доходами. Dahua в росії офіційно представляє ТОВ «Дахуа Текнолоджи Рус».

За даними  ресурсу Importgenius, ТОВ «Дахуа Текнолоджи Рус» отримує великі партії техніки та обладнання Dahua. У 2022 році компанія продовжувала імпортувати з Китаю обладнання, насамперед, відеокамери. Тривають поставки дронів, тепловізорів  і супутніх компонентів, що підтверджується пропозиціями з офіційного сайту товариства.

Завдяки роботі обох цих компаній на ринку держави-терориста, рф у вільному доступі має дрони, тепловізори, камери спостереження, які можуть бути використані на БПЛА, протидронні рушниці та інші засоби для продовження війни проти України. Це доводить пряме фінансування війни китайськими компаніями Hikvision та Dahua Technology.

Внесення до переліку міжнародних спонсорів війни є потужним репутаційним інструментом. Усі включені до переліку компанії вносяться до бази даних World-Check, що здійснює облік осіб і організацій із підвищеним ризиком та використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками. Взаємодія із базою World-Check допомагає захищати міжнародний фінансовий сектор від спонсорів російської війни, співпраця з якими є небезпечною для соціально відповідального бізнесу.

Нагадаємо, НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry, Bonduelle, Auchan HoldingMetro Cash & CarryBuzzi UnicemYves Rocher та Raiffeisen Bank International,  China State Construction Engineering CorporationXiaomiOTP BankGreat Wall Motor, "Mondelez International" тощо.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини