Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Порядок ведення Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 6 червня 2023 року № 560 затвердив Порядок ведення Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів.

Документ розроблено відповідно до вимог Закону «Про Національний реєстр викидів та перенесення забруднювачів», який набере чинності 8 жовтня цього року.

Як повідомляє пресслужба Міндовкілля, у Порядку визначено особливості користування Реєстром, алгоритм створення та внесення до нього даних, порядок реєстрації об'єктів та подання звітності операторами і довідок про дифузні джерела залученими органами, а також затверджено форми заяв оператора.

Його дія поширюється на суб'єктів господарювання, які здійснюють технічну експлуатацію об'єктів, що належать їм на праві власності чи іншому речовому праві, та інших користувачів Реєстру під час використання ними функціональних можливостей Реєстру для здійснення прав та виконання обов'язків, встановлених вищезазначеним Законом.

«Реєстр функціонуватиме як зручний онлайн-сервіс на вебпорталі «ЕкоСистема». Тож громадськість матиме вільний доступ до інформації про кожне підприємство, діяльність якого впливає на довкілля», - зазначив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

За його словами, вже за два роки цей Реєстр буде інтегрований з європейським і Україна зможе обмінюватися актуальними, верифікованими даними з компетентним органам Європейського Союзу та синхронізувати власну довкіллєву політику із європейською.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини