Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні планують дозволити бронювати від мобілізації ФОП та гіг-спеціалістів

Реклама

У Мінекономіки шукають можливості для бронювання IT-спеціалістів, які працюють у компаніях як ФОП та за гіг-контрактами. Про це повідомив директор департаменту економіки безпеки і оборони Мінекономіки Сергій Сметанко під час IT Ukraine Legal Conference, передає DOU.ua.

«Кожна галузь - унікальна, але ІТ-галузь - одна із найпотужніших і найважливіших в Україні. Ми розуміємо, що ФОП - це основна форма працевлаштування в ІТ. Знаємо, що є і гіг-спеціалісти. На жаль, зараз всі вони випали із системи (бронювання -ред.)», - зазначив чиновник.

Він констатував, що у законі чітко написано, що можуть бронюватися лише підприємства, установи й організації.

За словами Сергія Сметанка, у міністерстві вже працюють над змінами до законодавства.

«Ми працюємо над цим питанням, думаємо про відповідні зміни до закону. Вже є певні напрацювання, але поки на робочому рівні», - повідомив директор департаменту.

Він додав, що минулого року багато заявок повертали компаніям через недостатнє обґрунтування. Зараз процедура прописана чіткіше й зрозуміліше, а підприємству достатньо підпадати під три критерії, щоб вважатися критично важливим.

Читайте також: Бронювання працівників: алгоритми та особливості для галузей;

Бронювання працівників IT-галузі: Мінцифра затвердила критерії;

Мінекономіки вказало на типові помилки роботодавців при бронюванні військовозобов'язаних працівників

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського огляду та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини